Gevelmeesters: De Ventilatietoren bij Whitechapel voor de Elizabeth Line

Sorba, een gerenommeerd begrip in hoogwaardige gevel- en objectbekleding, heeft onlangs de gevel van de ventilatietoren bij Whitechapel opgeleverd. Deze toren, bedoeld voor de nieuwe Elizabeth Line, is voorzien van een bijzondere gevel. In dit artikel duiken we dieper in op het project, de gebruikte technieken en de innovatieve aanpak van Sorba.

Aluminium Extrusie Profielen in Levendig Koper

Voor het project bij Whitechapel heeft Sorba gebruikgemaakt van aluminium extrusie profielen. Deze profielen zijn omwikkeld met koperen platen in verschillende kleurschakeringen. Het resultaat is een gevel die niet alleen functioneel is maar ook visueel indrukwekkend.

Snelle Installatie met Frames

Een van de opmerkelijke aspecten van Sorba’s aanpak is de montagemethode. De omwikkelde profielen zijn handig gemonteerd op frames, wat een snelle en efficiënte installatie op de bouw mogelijk maakt. Dit getuigt van Sorba’s streven naar maakbaarheid en grip op zowel het proces als het eindresultaat.

Sorba: Van Metaalbewerking tot Fullservice Partner

De roots van Sorba liggen in specialistische metaalbewerking voor esthetisch verantwoorde gevelbekleding. Vandaag de dag is Sorba echter geëvolueerd tot een materiaalonafhankelijke fullservice engineer, producent en samenwerkingspartner. De diversiteit van hun dienstverlening blijkt uit het feit dat ze het volledige gevelproject uit handen nemen. Advies, engineering, productie en montage – Sorba biedt een allesomvattende service.

Systeem- en Materiaalvrij Denken

Sorba staat bekend om hun vermogen tot maatwerk en innovatie. Door systeem- en materiaalvrij te denken, doorbreken ze de grenzen van het mogelijke. Deze benadering stelt hen in staat om dagelijks uitdagingen aan te gaan en architectonische visies tastbaar te maken.

Sorba gaat voor perfectie in elk project dat ze aanpakken. De vele gerealiseerde projecten dienen als bewijs van hun toewijding aan perfectie. Het werk van Sorba is niet alleen beeldbepalend in de gebouwde omgeving, maar draagt ook bij aan het definiëren van steden, straten en bouwwerken voor decennia.

Sorba: Surface Creators

Met de oplevering van de gevel van de ventilatietoren bij Whitechapel heeft Sorba opnieuw bewezen waarom ze een vooraanstaande naam zijn in de wereld van gevel- en objectbekleding. Hun unieke aanpak, innovatieve denkwijze en streven naar perfectie maken hen tot een onmisbare schakel in de bouwwereld. De ventilatietoren bij Whitechapel, met zijn prachtige gevel, zal dienen als een tijdloos voorbeeld van Sorba’s meesterwerk.

Materialen

Bij dit project heeft Sorba Projects Aluminium extrusie voorzien van Copper toegepast. Bijzonder aan dit project is dat de afzonderlijke lamellen zijn samengesteld tot complete frames voorzien van lamellen.

  • Koper

Oppervlakte gebruikte materialen

  • Totaal 1255 m² bekleding, bestaande uit aluminium kokers, bekleed met “Copper” in vier verschillende kleuren.
Aluminium

Gert-Jan Nietsch

Neem contact op

Ook samen aan de slag?

Persoonlijk verbinding vinden we erg belangrijk, wij nodigen u uit om contact met ons op te nemen. Wij zijn er voor ú!