De Cruciale Herontwikkeling van Nine Elms Londen: Sorba’s Perfecte Finish

Gelegen aan de zuidoever van de rivier de Theems, direct tegenover Westminster en de Houses of Parliament op de North Bank, is Nine Elms in Londen een gebied dat onderhevig is aan ingrijpende herontwikkeling. Deze wijk, historisch verbonden met een groot industriegebied, ondergaat een transformatie met nieuwe woon- en bedrijfsgebouwen, aangetrokken door substantiële investeringen vanuit de particuliere sector. In het hart van deze ontwikkelingen speelt Sorba een essentiële rol, met name bij de uitbreiding van de Northern Line van de London Underground.

Nine Elms: Een Herontwikkelingsgebied in Opkomst

Nine Elms is getuige van een grootschalige herontwikkeling, waarbij nieuwe woongebouwen en bedrijfspanden de skyline bepalen. Opmerkelijke bewoners, waaronder de Amerikaanse Ambassade en de Ambassade van Nederland, hebben zich hier gevestigd. Een katalysator voor deze ontwikkelingen is de verlenging van de Northern Line, een belangrijke mijlpaal in het openbaar vervoer in Londen deze eeuw.

Architect

Grimshaw

Aanemer

FLO: Ferrovial Agroman en Laing O’Rourke

Opdrachtgever

London Underground: Northern line extension

Materiaal

Diverse materialen

Fotografie credits

Sorba

Sorba’s Aandeel in de Uitbreiding van de Northern Line

Als cruciaal onderdeel van de Northern Line-uitbreiding voegt Sorba een unieke esthetische dimensie toe aan het Nine Elms-station. De opvallende goudkleurige aluminium luifel, ontworpen, geproduceerd en geïnstalleerd door Sorba, fungeert als een artistiek hoogtepunt van het gebouw. In combinatie met stalen Bostwick poorten en RVS beplating creëert Sorba een visueel aantrekkelijke entree. De gevel wordt verder verrijkt met donkere roosters samengesteld uit geanodiseerde aluminium lamellen. Opvallend detail bij deze gevel is de “bomb blast requirement”. Door middel van een calculatie kon worden aangetoond dat de geleverde beglazing voldoet aan de opgegeven criteria.

Belangrijke Mijlpaal: Opening van de Northern Line Verlenging

De werkzaamheden begonnen in 2015 en na voltooiing van de tunnelwerkzaamheden in 2018 werden de nieuwe stations samengevoegd. Drie jaar lang werd er bovengronds en ondergronds gebouwd voordat op 20 september 2021 de verlenging van de Northern Line officieel werd geopend door de burgemeester van Londen. De eerste dag alleen al werden 25000 ritten geregistreerd op de nieuwe lijn, wat aantoont dat de uitbreiding nu al een cruciale rol speelt in Nine Elms.

Meer informatie over Nine Elms Londen

Voor meer informatie over Nine Elms Londen en de recente herontwikkelingen kunt u hier en hier terecht. Bekijk ook de video over de herinrichting van dit dynamische gebied.

Sorba: The Perfect Finish

In lijn met Sorba’s filosofie als specialist in hoogwaardige gevel- en objectbekleding, heeft het bedrijf niet alleen bijgedragen aan de functionaliteit van het Nine Elms-station, maar ook aan de esthetische meerwaarde. Als een materiaalonafhankelijke fullservice partner heeft Sorba met haar expertise in metaalbewerking en gevelbekleding het gebouw voorzien van de perfecte finish. Een finish die niet alleen de allure en esthetiek van het gebouw versterkt, maar ook de stempel drukt op het karakter van de hele omgeving.

Sorba’s Duurzame Bijdrage aan Nine Elms

De herontwikkeling van Nine Elms Londen is een dynamisch proces dat wordt gevormd door architecturale visies en hoogwaardige uitvoering. In deze transformatie heeft Sorba, met bijna een halve eeuw ervaring, bewezen de perfecte finish te bieden voor gevel- en objectbekleding. Door maatwerk, duurzame keuzes en een compromisloze benadering van perfectie, blijft Sorba de steden, straten en bouwwerken decennialang definiëren. In Nine Elms Londen heeft Sorba niet alleen een gebouw voltooid maar heeft het ook een blijvende indruk achtergelaten in het weefsel van deze bloeiende wijk.

Materialen

  • Louvres gemaakt uit geprecoat aluminium.
  • Aluminium beplating uit diverse diktes en gepoedercoat & geanodiseerd in diverse kleuren.
  • RVS beplating uit 3 mm dik materiaal, voorzien van een “honey comb” backing en achterplaat.
  • Luifelbeplating uit 3 mm dik aluminium, finish goud kleurig geanodiseerd, voorzien van een “honey comb” backing en achterplaat.
  • Structurele beglazing uit geisoleerd glas (2 lagen glas aan de binnenzijde en 1 laag aan de buitenzijde).

Ca. 980 m² louvres
ca. 600 m² aluminium beplating (deels voorzien van accent kokerprofielen)
ca. 195 m² RVS beplating
ca. 275 m² luifelbeplating
ca. 160 m² structurele beglazing.

Aluminium
Glas

Gert-Jan Nietsch

Neem contact op

Ook samen aan de slag?

Persoonlijk verbinding vinden we erg belangrijk, wij nodigen u uit om contact met ons op te nemen. Wij zijn er voor ú!