Oplossingen voor architectonische uitdagingen

Bij Sorba is engineering onze kernactiviteit. Met een team van circa 40 engineers streven wij ernaar de ideeën van architecten tot leven te brengen. Ons motto, Surface Creators, weerspiegelt onze ambitie naar het creëren van unieke oppervlakken die architectonische meesterwerken definiëren. Vanaf het concept werken wij nauw samen met de architect om een passende oplossing voor uw project te vinden. Bij complexe projecten maken we gebruik van mock-ups. Op ware grootte bouwen wij een deel van de constructie, zodat we de uitwerkingen van onze engineers direct kunnen testen en u een indruk te geven van onze oplossingen. Bij Sorba staat engineering centraal, en we gaan tot het uiterste om uw visie werkelijkheid te maken.

Projectmanagement – Sorba’s Geïntegreerde Aanpak

Bij Sorba wordt elk project toegewezen aan een specifiek projectteam, waarbij we waarde hechten aan de collectieve prestatie van het team en niet slechts aan individuele bijdragen. Het projectteam werkt nauw samen om de gestelde doelen te bereiken. Het aanspreekpunt voor het project blijft de projectmanager, die als centraal figuur fungeert om de teamcoördinatie, planning en budgetbewaking te waarborgen. Onze projectmanagers kennen het project door en door en sturen het van begin tot eind effectief aan. Kortom, zij combineren technische expertise met doeltreffend projectmanagement om ervoor te zorgen dat elk project succesvol wordt afgerond.

Software

Software vormt een onlosmakelijk onderdeel van onze dagelijkse werkzaamheden. Wij maken gebruik van geavanceerde 2D- en 3D-softwaretools om ideeën van architecten in detail uit te werken en te visualiseren. Sorba is flexibel in zich aanpassen aan verschillende informatiestromen die op de projecten worden gebruikt. We zorgen er echter altijd voor dat deze aansluiten op onze interne procedures, zodat we consistentie en nauwkeurigheid kunnen waarborgen. Deze integratie van software en data management is onderdeel van onze multidisciplinaire aanpak en stelt ons in staat om met precisie en efficiëntie te werken aan het realiseren van projecten.

Volledig BIM mogelijk

In tal van onze projecten staan we voor de uitdaging om samen te werken met diverse partijen, bestaande situaties te integreren en constructies te plannen. Voor een optimale samenwerking binnen de bouwsector wordt het Bouwwerk Informatie Model, oftewel BIM, breed toegepast. Deze BIM-standaarden zorgen voor consistentie in documentatie tussen de betrokken partijen. Bij Sorba kunnen we volledig volgens BIM-richtlijnen werken en deze aanpak stelt ons in staat om naadloos samen te werken en een integrale benadering te bieden binnen complexe bouwprojecten.

Externe Expertise

Het inzetten van externe consultants is essentieel, vooral wanneer specialistische kennis vereist is. Onze Surface Creators bij Sorba zijn goed op de hoogte van de geldende eisen, maar soms overstijgt de vraag ook onze interne expertise. Daarom heeft Sorba strategische partners verzameld die ons voorzien van gespecialiseerde informatie. Deze externe input wordt integraal verwerkt in onze projectrealisaties.

Deze specialistische kennis strekt zich uit tot diverse vakgebieden, zoals bouwfysische vraagstukken, gespecialiseerde glasberekeningen, exceptionele lasten (zoals explosiedruk) en meer. Wij nemen de verantwoordelijkheid en zorgen ervoor dat uw project wordt ontzorgd door gebruik te maken van de meest actuele en gespecialiseerde kennis binnen de industrie. Bij Sorba gaan wij verder dan enkel oppervlakken creëren; wij streven naar totale perfectie door samen te werken met experts uit diverse disciplines.

Vragen of opmerkingen

Neem contact met ons op

Bij Sorba zijn we gepassioneerd over het creëren van unieke projecten die een blijvende indruk achterlaten. Ons team staat klaar om samen met u de uitdaging aan te gaan en een blijvend resultaat de realiseren. Of het nu gaat om een gedurfd ontwerp dat technische perfectie vereist, of maatwerk voor een project dat oplossingsgerichtheid en vertrouwen vraagt, wij kijken er naar uit om uw visie werkelijkheid te maken.

Persoonlijk verbinding vinden we erg belangrijk, wij nodigen u uit om contact met ons op te nemen. Wij zijn er voor ú!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
* Gemarkeerde velden graag invullen
Acceptatie privacyverklaring
Deze website is beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.