Bouwen aan uitmuntendheid

Ons hoofdkantoor is gevestigd in het prachtige Achterhoekse Winterswijk maar onze activiteiten reiken ver om ons heen. De afgelopen vier decennia hebben wij een onuitwisbare stempel gedrukt op iconische gebouwen in Nederland,  Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ook over de landsgrenzen heen werken wij met onze eigen ervaren monteurs, terwijl onze projectmanagers heen en weer reizen om de Sorba kwaliteit, ook internationaal te waarborgen. als Surface Creators blijven we bouwen aan uitmuntendheid, met een passie voor The Perfect Finish.

Onze historie

1977

Oprichting Sorba Projectbouw BV

Oprichting Sorba Projectbouw BV onder de vleugels van Sorba Industries.

Verkoop, projectleiding en organisatie van montage voor de projecten van productiebedrijf Sorba precisieplaatwerk (later Sorba Sheet Metal)

1985

Oprichting Sorba UK Ltd

2001

Verhuizing naar de Rondweg-Zuid

Met het afnemen van de markt van convectoromkastingen en het succes op de markt van gevelbekledingen en infrastrurele projecten, groeide Sorba projects uit de voegen.  Begin 2001 verhuisde het bedrijf naar de Rondweg-Zuid. De mock-up ruimte bevond zich echter nog aan de overkant van de weg bij Sorba Sheet Metal

2005

Oprichting Sorba GmbH

Uitbreiding naar Duitsland en het eerste Duitse project.

voorkant Sorba Projects Winterswijk

2010

Verhuizing naar Leeghwaterweg

De projecten werden steeds groter en complexer waardoor ook meer assemblage nodig was.  Samenwerking met Alpolic (onderdeel van Mitsubishi) zorgde tevens voor een ander soort projecten. Een nieuwe verhuizing kon niet uitblijven. Dit keer echter nieuwbouw!

Maart 2010 werd het nieuwe pand met kantoorruimtes en daaraan vast een productie- en assemblagehal, geopend. In de jaren daarna is het bedrijf verder uitgebreid met onder meer een derde hal.