Gevelmeesters van de Bond Street Tickethallen

Bij de aanleg van de nieuwe Elizabeth Line in Londen zijn twee state-of-the-art tickethallen gebouwd als onderdeel van Bond Street Underground. Dit project belichaamt de kunst van engineering, productie en montage van gevel-, wand- en plafondbekleding, waarbij een scala aan materialen zoals messing, aluminium, roestvast staal, gelamineerd glas en geprefabriceerde betonelementen is verwerkt. Een uniek aspect van dit project is de noodzaak van weerstand tegen explosies, waarmee Sorba’s expertise naar nieuwe hoogten is gebracht.

Architectonisch Meesterwerk: Partners in Ontwerp

Het architectonisch ontwerp van de Bond Street Tickethallen is toevertrouwd aan de befaamde John Mcaslan & Partners en Atkins Grimshaw, in samenwerking met WSP. Deze visionairen hebben de fundamenten gelegd voor een iconisch station dat niet alleen de functionaliteit van het openbaar vervoer dient, maar ook een esthetisch statement maakt in de stadsomgeving.
Het gedetailleerde ontwerp, verder verfijnd door Brown Architects, vormt de basis voor Sorba’s bijdrage aan dit ambitieuze project.

Messing, Aluminium en Meer

Sorba onderscheidt zich door het gebruik van diverse hoogwaardige materialen. Messing, een bijzonder vanwege de unieke uitstraling, ondergaat een gespecialiseerde zuurbehandeling door Capisco Ltd. Deze behandeling, bekend als ‘patineren’, geeft de messing elementen een kunstmatige verouderde look, wat een esthetisch aantrekkelijk kenmerk toevoegt.
Naast messing speelt ook aluminium een belangrijke rol, roestvast staal wordt ingezet voor duurzaamheid en structurele integriteit. Geprefabriceerde betonelementen voegen een vleugje robuustheid toe aan het geheel, terwijl gelamineerd glas een transparant en eigentijds element introduceert

Explosiebestendige Ingeniositeit: Veiligheid als Prioriteit

Een opmerkelijke eigenschap van dit project is de focus op explosiebestendigheid. Elk onderdeel is doordacht ontworpen en vervaardigd met het oog op veiligheid. Sorba staat voor een uitdaging waarin niet alleen esthetiek en functionaliteit centraal staan, maar ook de veiligheid van de reizigers in de Bond Street Underground.

Render Bond street London | Sorba ProjectsBond street underground | Sorba Projects

Sorba: Surface Creators

De Bond Street undeground is niet alleen een hub van vervoer, maar ook een meesterwerk van gevelmeesterschap. Sorba’s betrokkenheid bij dit project zal niet alleen de skyline van Londen sieren, maar ook dienen als een tastbare herinnering aan hun vaardigheden in de wereld van geveltechniek.

Materialen

Bij dit project heeft Sorba Projects diverse materialen toegepast, om de diversiteit van materialen, systemen en grote van het werk goed te kunnen beheersen is een uitstekende projectorganisatie nodig:

  • Messing
  • Aluminium
  • Roestvast Staal
  • Gelamineerd glas
  • Geprefabriceerde betonelementen

Oppervlakte gebruikte materialen

  • In totaal ca. 5600 m² bekleding
Aluminium
Glas

Gert-Jan Nietsch

Neem contact op

Ook samen aan de slag?

Persoonlijk verbinding vinden we erg belangrijk, wij nodigen u uit om contact met ons op te nemen. Wij zijn er voor ú!