“De Toekomst van Dutch Design: Innovatieve Gevel met Zonne-energie”

Op 13 december werd in Helmond een grensverleggend project onthuld: de nieuwe designgevel van Studio Solarix op het kantoor van Kuijpers. Deze gevel, een samenwerking tussen Studio Solarix, Kuijpers, Kameleon Solar en Sorba, markeert een baanbrekende fusie van zonne-energie, design, en interactiviteit op architecturaal gebied. Dankzij de ondersteuning van SPARK Campus en de gemeente Helmond werd dit innovatieve concept werkelijkheid.

Dutch Design meets Solar Power

Het concept van Studio Solarix, dat in 2016 de solar challenge van de Dutch Design Week won, is voor het eerst op deze schaal toegepast in Helmond. Studio Solarix, opgericht door kunstenaar Reinier Bosch en architect Marloes van Heteren, introduceert met trots het principe van ‘solar design’.

Samenwerking en Realisatie

Aukje Kuypers, algemeen directeur van Kuijpers en Zakenvrouw van het Jaar 2018, herkende direct het potentieel van Studio Solarix. Namens Kuijpers besloot ze de gevel van hun kantoor in Helmond te transformeren met dit innovatieve concept. Het geïntegreerde ontwerp maakt niet alleen energieopwekking mogelijk maar geeft ook een unieke identiteit aan het gebouw. Sorba, expert in gevelbouw, werd ingeschakeld voor de productie en montage van de gevelpanelen.

De Onthulling

Na een openingsceremonie met prominenten zoals burgemeester Elly Blanksma en vertegenwoordigers van Studio Solarix, Kuijpers, SPARK en TUe, werd het interactieve karakter van de gevel onthuld met een spectaculaire lichtshow. De renovatie integreert innovatieve, duurzame, en interactieve elementen die de gevel een geheel nieuwe uitstraling geven.

Sorba’s Rol in de Toekomst van Dutch Design

De keuze voor Sorba als partner in dit project benadrukt de rol van het bedrijf als toonaangevende speler in hoogwaardige gevel- en objectbekleding. Als materiaalonafhankelijke fullservice partner heeft Sorba zijn expertise ingezet om het ontwerp van Studio Solarix te realiseren. Door het volledige gevelproject op zich te nemen, van adviseren en engineeren tot produceren en monteren, blijft Sorba een cruciale rol spelen in de evolutie van Dutch Design.

Sorba: Surface Creators

De nieuwe designgevel in Helmond vertegenwoordigt niet alleen een harmonieuze samensmelting van beauty en brains, maar ook de toekomst van duurzaam Dutch Design. Met innovatieve zonne-energie, een strak design, en de betrokkenheid van vooraanstaande partijen, toont dit project aan dat de gebouwen van de toekomst niet alleen functioneel kunnen zijn maar ook een esthetisch en duurzaam statement kunnen maken. Sorba blijft als pionier in hoogwaardige geveltechniek een sleutelrol spelen in het definiëren van de gebouwde omgeving voor decennia.

Materialen

Voor de gevelbeplating is aluminium composiet materiaal (Alpolic), finish Light Brown Metallic, gebruikt. De panelen zijn vooraf, in onze fabriek te Winterswijk, voorzien van zonnecellen en LED-verlichting.

Oppervlakte gebruikte materialen

  • Totaal is ca. 200 m² gevelbeplating voorzien van zonnecellen en LED-verlichting aangebracht.
Aluminium composiet (ACM)

Gert-Jan Nietsch

Neem contact op

Ook samen aan de slag?

Persoonlijk verbinding vinden we erg belangrijk, wij nodigen u uit om contact met ons op te nemen. Wij zijn er voor ú!