Het Verrijzen van Iconisch Oosterdokseiland Amsterdam met “The Perfect Finish”

Oosterdokseiland Amsterdam, een oase van adembenemend uitzicht, moderne architectuur, uitstekende parkeervoorzieningen en optimale bereikbaarheid, ontpopt zich als een nieuw en uniek stukje stad in het bruisende hart van de binnenstad. Dit architectonische meesterwerk krijgt vorm door de deskundige handen van Sorba, die in opdracht van Oosterdokseiland Ontwikkeling Amsterdam C.V. de (af)bouw van de Booking.com campus en de aangrenzende gevel van het exclusieve appartementengebouw, met 42 ODE Apartments, verzorgt. UNStudio heeft het ontwerp van dit mixed-use gebouw op zich genomen, terwijl de bouwkundige uitvoering wordt gerealiseerd door Züblin Nederland BV.

De Keramische Pracht van de Booking.com Campus

Voor de gevel van de Booking.com campus is Sorba verantwoordelijk voor het bekleden van horizontale delen en het buitenplafond met ongeveer 14.000 keramische elementen, goed voor een indrukwekkende 2800m². De dakranden worden elegant uitgevoerd in gepoedercoat aluminium, terwijl aan de noordzijde boven de Oosterdoksstraat een Alpolic (aluminium composiet) buitenplafond prijkt.

Architect: UN Studio

Bouwkundig Aannemer: Züblin Nederland Bv

Opdrachtgever: Oosterdokseiland Ontwikkeling Amsterdam CV

Materiaal: Keramische geveldelen, Aluminium, aluminium composiet materiaal (Alpolic)

Fotografie credits: Bart van Hoek

Luxe Aan de Zuidzijde

Aan de zuidzijde van het Oosterdokseiland verrijzen 42 exclusieve appartementen, de ODE Apartments. Sorba staat garant voor de ontwikkeling, levering en montage van de houtskeletbouw elementen (HSB), puien met frans balkon, prefab balkons met glasbalustrade, en het geheel wordt afgerond met ongeveer 1400m² Alpolic (aluminium composiet) gevelbekleding.

Strakke Planning voor Perfectie

Sorba’s ingenieurs werken nauw samen met nevenaannemers, externe consultants en leveranciers aan de detailengineering, bouwfysica en structurele berekeningen. In de tweede helft van 2020 is de productie gestart, de eerste onderdelen zijn begin 2021 worden gemonteerd. Het pand is eind 2022 opgeleverd en in juni 2023 geopend.

24/7 Bouwbeleving voor Iedereen

Deze nieuwe toevoeging aan de binnenstad van Amsterdam, die sommigen beschouwen als de huiskamer van Nederland, werd gekenmerkt door een 24/7 livestream. Hiermee krijgt iedereen de gelegenheid om het gehele bouwproces op deze bijzondere plek te volgen.

Conclusie

Oosterdokseiland Amsterdam, verfraaid met de onderscheidende stempel van Sorba, belooft met “The Perfect Finish” niet alleen een architectonisch hoogstandje te worden, maar ook een symbool van duurzaamheid en perfectie in de gebouwde omgeving. Sorba, als fullservice partner, blijft trouw aan zijn belofte van perfectie en zal dit stadsdeel decennialang karakteriseren met zijn beeldbepalende oppervlakken. Oosterdokseiland Amsterdam, met Sorba’s expertise, wordt een tijdloos meesterwerk met “The Perfect Finish.”

Materialen

  • 14.000 Keramische elementen
  • 3.700 m2 keramiek
  • 2.275 m2 Aluminium composiet (Alpolic)
  • 42 Appartementen met prefab betonnen balkons met glasbalustrade
  • 2.855 m2 houtskeletbouw elementen (HSB)
  • 2120 m2 puien
Aluminium composiet (ACM)
Keramiek

Gert-Jan Nietsch

Neem contact op

Ook samen aan de slag?

Persoonlijk verbinding vinden we erg belangrijk, wij nodigen u uit om contact met ons op te nemen. Wij zijn er voor ú!

We werkten samen met