“Floriade 2022 Almere: Een Meesterwerk in Glas en Groen”

Sinds 1960 is de Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade een viering van groen, tuinbouw en innovatie. Elke tien jaar speelt Nederland gastheer, met als doel het versterken van het imago van de Nederlandse tuinbouw en het bevorderen van de export. In 2022 schittert de Floriade voor de 7e keer, ditmaal in Almere. Een opvallende toevoeging aan dit groene evenement is de Flores toren, ontworpen om naadloos op te gaan in het Floriade-gebied. Sorba, bekend om “the perfect finish,” speelt hier een cruciale rol.

Het Centrale Punt van Floriade Expo

In het hart van het Floriade-gebied staat de indrukwekkende Flores toren. Deze 43,5 meter hoge structuur, ontworpen door Klunder architecten, fungeert als het centrale punt van het expogebied. Met een restaurant, uitkijkpunt, vergaderzalen en zelfs appartementen voor internationale gasten, belichaamt de toren de veelzijdigheid van het evenement.

Glas met een Bijzondere Print

De unieke gevel van de Flores toren is een meesterwerk op zich. Ontworpen door MVRDV en de Vlaamse Studio Alex Verhaest, bestaat de gevel uit 663 m² glazen panelen met een bijzondere print. Elk paneel heeft een unieke afbeelding, waarbij 1.800 planten en bomen worden geïntegreerd volgens het beplantingsplan van het arboretum. Sorba, met hun expertise in hoogwaardige gevelbekleding, is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, productie en installatie van deze bijzondere gevel.

Unieke Productietechniek

Sorba’s benadering van dit project omvat een bijzondere productietechniek. Het kunstwerk wordt direct op het glas geprint, waardoor elk detail tot in perfectie wordt vastgelegd. Deze techniek benadrukt de betrokkenheid van Sorba bij zowel esthetiek als precisie.

Duurzame Keuzes voor een Groene Toekomst

Na de Floriade Expo 2022 evolueert het gebied tot de groene woonwijk “Hortus.” De Flores toren, oorspronkelijk het hart van de expositie, wordt omgetoverd tot een woontoren met 80 appartementen. Hiermee zal het de eerste woonstructuur zijn in de nieuwe, duurzame wijk, waar het groene karakter wordt verrijkt door het arboretum van de Floriade.

Het Leven na Floriade: Flores Almere

Floriade 2022 Almere is niet alleen een viering van tuinbouw en innovatie, maar ook een showcase van Sorba’s meesterschap in gevelbekleding. De Flores toren, met zijn unieke glazen gevel, belichaamt de perfecte finish waar Sorba bekend om staat. Terwijl Floriade een groene revolutie ontketent, draagt Sorba bij aan een esthetische en duurzame erfenis die verder gaat dan de Expo. De samenwerking tussen Floriade en Sorba is een symbool van groene innovatie en architectonische excellentie, met een perfecte finish als kers op de taart.

Render Flores Almere | Sorba ProjectsFlores Almere | Floriade | Sorba Projects

Sorba, Surface Creators – Een Halve Eeuw Excellentie

Al bijna een halve eeuw staat Sorba synoniem voor hoogwaardige gevel- en objectbekleding. Als materiaalonafhankelijke fullservice partner omarmt Sorba de rol van oplossingsgerichte specialist, waarbij advies, engineering, productie en montage samensmelten tot de perfecte finish.

Maatwerk en Creatieve Uitdagingen

Sorba’s kracht ligt in maatwerk. Met een open benadering van systemen en materialen, omarmt het bedrijf creatieve uitdagingen. Elke dag worden architectonische visies tastbaar gemaakt met een schat aan kennis en oplossingen. Sorba waarborgt de haalbaarheid en maakbaarheid zonder concessies te doen aan esthetiek en kwaliteit.

Duurzame Keuzes voor een Groene Toekomst

Het werk van Sorba strekt verder dan het heden. De vele gerealiseerde projecten zijn niet alleen beeldbepalend, maar ook duurzaam. Zorgvuldige keuzes, afgestemd op design en functie, zullen decennialang steden, straten en bouwwerken definiëren. Sorba houdt vast aan hun belofte: ze laten het pas los als het écht af is.

Materialen

  • Ca. 2729 m² glasbekleding
Glas

Gert-Jan Nietsch

Neem contact op

Ook samen aan de slag?

Persoonlijk verbinding vinden we erg belangrijk, wij nodigen u uit om contact met ons op te nemen. Wij zijn er voor ú!

We werkten samen met