“Duin Almere, Een Natuurlijke Luxe”

Te midden van de uitgestrekte polders van Almere, pal aan het IJ, doemt een duinlandschap op dat de illusie van een permanente vakantie wekt. Schijn bedriegt echter, want dit is Duin, de nieuwe woonwijk waar wonen, werken, en recreëren op een organische wijze samenkomen. Met duinen, bossen en strand in de nabijheid biedt Duin een natuurlijke ervaring. Toch hoef je niet ver te zoeken naar vermaak, met een jachthaven, appartementen, winkels en restaurants binnen handbereik.

Natuurlijke Schoonheid in Duin

De slimme indeling van het landschap, de kleurstellingen en het gebruik van natuurlijke materialen in de bebouwing wekken de illusie van een duinlandschap.

Wonen op Hoog Niveau

In Almere Duin verrijzen in de Kop Zuid diverse woontorens. Sorba, bekend in de wereld van hoogwaardige gevelbekleding, werkt aan de gevels van twee van deze torens. Het project, ontworpen door Klunder Architecten, Moederscheim Moonen Architects, en Claessens Erdmann Architects & Designers, wordt uitgevoerd door Koopmans Enschede in opdracht van Amvest en De Alliantie.
In totaal omvat dit project 337 woningen, verdeeld over vier torens. Allen bieden een weids uitzicht over het IJ-meer, met op zonnige dagen zelfs Amsterdam aan de horizon.

Architect: Klunder Architecten | Moederscheim Moonen Architects | Claessens Erdmann Architects & Designers

Aannemer : Koopmans

Duin Almere | Valencia en Sydney | Sorba Projects

Perfectie in Natuurlijke Uitvoering

Valencia Toren (Gebouw J)

De Valencia Toren, met 15 verdiepingen en 58 appartementen, domineert Duin met een toplocatie. Sorba draagt bij aan deze markante toren door de levering en montage van Alpolic aluminium composiet gevelbekleding en plafondbeplating van circa 3000 m², samen met speciaal gefabriceerde profielbeplating, alles uitgevoerd in de natuurlijke duinkleuren. Daarnaast worden ook aluminium dakranden vervaardigd voor een luxueuze afwerking.

Sydney Toren (Gebouw L)

De Sydney Toren, met 22 woonlagen en 107 appartementen, wordt door Sorba voorzien van 685 m² speciaal ontwikkelde plankprofielen in aluminium en gevelranden in Alpolic composiet. Deze woontoren biedt adembenemende uitzichten en behoudt de natuurlijke kleurstelling die Duin kenmerkt.

In harmonie wonen

Duin Almere, met zijn harmonieuze duinlandschap en imposante woontorens, belichaamt de perfecte fusie van luxe en natuurlijke schoonheid. Sorba, met zijn principes van “The Perfect Finish,” draagt bij aan dit architectonisch meesterwerk door met precisie en vakmanschap de gevels te realiseren. Het project overstijgt niet alleen de verwachtingen van moderne stedelijke luxe maar biedt ook een perfect afgewogen samenspel tussen natuur en architectuur. Voor wie op zoek is naar deze harmonie, biedt Duin Almere de ultieme ervaring, met Sorba als bewaker van “The Perfect Finish.”

Materialen

  • Sendzimir nokken profielbeplating, finish Colorcoat HPS 200 Ultra (Svelte Grey)
  • Aluminium composiet materiaal (Alpolic), finish Gray White
  • Tevens is het isolatiemateriaal door Sorba meegenomen

Oppervlakte gebruikte materialen

  • Ca. 2010 m² nokken profielbeplating.
  • Ca. 3000 m² aluminium composiet materiaal (Alpolic) gevel- en plafondbeplating
Aluminium
Aluminium composiet (ACM)

Gert-Jan Nietsch

Neem contact op

Ook samen aan de slag?

Persoonlijk verbinding vinden we erg belangrijk, wij nodigen u uit om contact met ons op te nemen. Wij zijn er voor ú!

We werkten samen met