“De Gevelmeesters: Sorba’s Bijdrage aan het Fachhochschule Aachen Testcentrum”

Binnen de muren van het splinternieuwe testcentrum van de Fachhochschule Aachen heeft Sorba de leiding in het creëren van een gevel die niet alleen functioneel is maar ook een esthetisch statement maakt. In dit meesterwerk van geveltechniek komt de innovatieve aluminium composiet gevelbekleding van het materiaal Alpolic tot leven, omarmd in de tinten Deep Gray Metallic en Bronze Metallic. Dit artikel werpt een gedetailleerde blik op het proces, de keuzes en de expertise die Sorba inzet om deze unieke gevel tot stand te brengen.

Aluminium Composiet Gevelbekleding: Alpolic in Deep Gray Metallic en Bronze Metallic

Het materiaal gebruikt bij deze gevel is Alpolic, een aluminium composiet materiaal dat bekend staat om zijn duurzaamheid en veelzijdigheid. In de elegante kleuren Deep Gray Metallic en Bronze Metallic wordt dit materiaal gevormd tot vlakke panelen die opvallend zichtbaar bevestigd zullen worden. Hier komt niet alleen de functionaliteit naar voren, maar ook een esthetisch spel met kleuren en texturen.

Architect: Heinz Jerusalem

Opdrachtgever: Bau- und Liegenschaftsbetrieb NRW Niederlassung Aachen

Materiaal: aluminium composiet materiaal (Alpolic)

Fotografie credits: Heinz Jerusalem

Doorzichtige Pracht: Perforaties voor Ramen

Een subtiel maar doordacht element van de gevelontwerpen zijn de panelen voor de ramen. Deze worden voorzien van zorgvuldige perforaties, waardoor licht subtiel naar binnen sijpelt. Dit delicate evenwicht tussen privacy en transparantie voegt een gelaagdheid toe aan het geheel, waarin functionaliteit en esthetiek hand in hand gaan.

Hittebestendigheid en Uitzetting: De Uitdaging van Nabije Schoorstenen

Een unieke uitdaging voor de gevel van het testcentrum komt voort uit de nabijgelegen schoorstenen van het Lucht- en Ruimtevaarttestcentrum. Hittebestendigheid en uitzetting worden cruciale eisen, waarbij Sorba’s expertise in geveltechniek in volle glorie wordt ingezet. Het beheersen van deze factoren wordt een essentieel onderdeel van het gevelproject.

Testcentrum Aken | Sorba Projects

Expertise in Actie

Het gebouw oogt niet heel spectaculair maar de uitvoering van dit gevelproject is een technische prestatie. Sorba’s toewijding aan perfectie wordt weerspiegeld in elk detail. Van de zichtbaar bevestigde panelen tot de doordachte perforaties, de gevel vertelt een verhaal van innovatie en precisie.

Esthetisch maar toch functioneel

Als de gevelbouwers van de toekomst levert Sorba niet alleen een gevel af; ze creëren een geheel van techniek, esthetiek en functionaliteit. Het Fachhochschule Aachen Testcentrum krijgt niet alleen een buitenkant, maar een visitekaartje van gevelmeesterschap. In de schaduw van nabije schoorstenen en onder de zorgvuldig gekozen tinten van Aluminium composiet gevelbekleding wordt een gevel geboren die niet alleen een gebouw aankleedt, maar een verhaal vertelt van Sorba’s ongeëvenaarde expertise in de wereld van geveltechniek.

Materialen

  • 4 mm dik aluminium composiet materiaal (Alpolic) in de kleuren Bronze Metallic en Deep Gray Metallic.Ook de Rotec roosters en het isolatiemateriaal zijn door Sorba meegenomen in het totale afbouwpakket.Oppervlakte gebruikte materialen Voor de gevelbeplating is in totaal ca. 1210 m² aluminium composiet materiaal toegepast.
Aluminium composiet (ACM)

Gert-Jan Nietsch

Neem contact op

Ook samen aan de slag?

Persoonlijk verbinding vinden we erg belangrijk, wij nodigen u uit om contact met ons op te nemen. Wij zijn er voor ú!