“Swiss Life Hannover: Innovatieve Carrièrecampus met Duurzaamheid als Hoeksteen”

In Hannover heeft verzekeraar Swiss Life een revolutionaire carrièrecampus gebouwd, die dient als een ultramodern seminar- en conferentiecentrum. Deze campus zal fungeren als een vooraanstaande locatie waar financiële adviseurs zich kunnen onderdompelen in trainingen en bijscholing. Met een sterke nadruk op duurzaamheid en innovatie, belichaamt de Swiss Life Hannover-campus de toekomst van werkplekken en leermogelijkheden.

Modern Werken en Leren

Met een totale oppervlakte van 3800 vierkante meter, inclusief meer dan 30 vergaderruimtes en een indrukwekkende evenementenhal van 650 vierkante meter, vertegenwoordigt dit gebouw moderniteit in zowel architectuur als slim kantoorbeheer. Het ontwerp draait om flexibiliteit en netwerken, waarbij een gezonde balans tussen werk en privé wordt gewaarborgd door de integratie van ontspanningsmogelijkheden zoals lounges en horecavoorzieningen. Bovendien worden buitenruimtes beschouwd als essentieel en zijn ze integraal onderdeel van het ontwerp, waardoor een stimulerende werkomgeving ontstaat. Het nieuwe gebouw voldoet aan de gouden certificeringscriteria van de Duitse Raad voor Duurzaam Bouwen (DGNB) en is barrièrevrij op alle gebieden.

Architect: HPP Hamburg

Opdrachtgever: Swiss Life

Materiaal: aluminium composiet materiaal (Alpolic)

Duurzaamheid als Leidend Principe

Duurzaamheid staat centraal in de visie van Swiss Life Hannover. De campus zal voldoen aan de gouden certificeringscriteria van de Duitse Vereniging voor Duurzaam Bouwen (DGNB), waarbij gestreefd wordt naar een optimale balans tussen milieu, economie en sociale aspecten. Als cruciale partner in dit duurzame initiatief speelt Sorba een essentiële rol bij de realisatie van de buitengevel en de binnenplaats. Het gebruik van recyclebaar aluminium composietmateriaal (Alpolic) in zowel de buiten- als binnenruimtes onderstreept het streven naar duurzaamheid.

Uitdagende Realisatie

De uitdagende vormgeving van de campus vereiste innovatieve oplossingen, waarbij Sorba een cruciale rol speelde in het omzetten van de gevraagde geanodiseerde aluminium bekleding naar aluminium composiet materiaal. Hierdoor kon een constante kleur worden gegarandeerd en een strakke vormgeving worden bereikt. Het project is uitgevoerd in twee kwaliteitsklassen van Alpolic, namelijk FR en A2, waardoor aan strenge veiligheids- en duurzaamheidseisen kon worden voldaan.

Render Swiss Life Hannover | Sorba ProjectsSwiss Life Hannover | Sorba Projects

Ontdek Meer over Swiss Life Hannover

Voor meer gedetailleerde informatie over dit baanbrekende project kunt u hier terecht. Bekijk ook de time-lapse video voor een visueel overzicht van de bouw tot nu toe, waarin de transformatie van de Swiss Life Hannover-campus wordt vastgelegd.

Inspiratie met oog op de toekomst

De Swiss Life Hannover-campus staat symbool voor innovatie, duurzaamheid en toewijding aan hoogwaardige architectuur. Door de nauwe samenwerking tussen Swiss Life, Sorba en andere partners is een ultramoderne carrièrecampus gerealiseerd die niet alleen voldoet aan de hoogste standaarden op het gebied van duurzaamheid, maar ook een inspirerende omgeving biedt voor leren, werken en netwerken. Deze campus belichaamt de toekomst van werkplekken en draagt bij aan een duurzame en welvarende samenleving.

Materialen

Aluminium composiet materiaal (Alpolic)

Oppervlakte gebruikte materialen

  • Totaal ca. 3040 m² beplating,
  • ca. 420 m¹ dakkappen
  • ca. 240 m¹ brandwerende spouwafscheiding.
Aluminium composiet (ACM)

Gert-Jan Nietsch

Neem contact op

Ook samen aan de slag?

Persoonlijk verbinding vinden we erg belangrijk, wij nodigen u uit om contact met ons op te nemen. Wij zijn er voor ú!

We werkten samen met