Driedimensionale Gevelbekleding bij Studentenhuisvesting

In samenwerking met Schaub Architekten Hamburg en Studierendenwerk Hamburg, heeft Sorba een indrukwekkende rol gespeeld in de renovatie van studentenhuisvesting. Het project omvat het gebruik van driedimensionale gevelbekleding van Alpolic, waarbij Sorba’s expertise in hoogwaardige gevel- en objectbekleding volledig tot zijn recht komt.

Architectonisch Meesterschap

Het architectonisch ontwerp, toevertrouwd aan Schaub Architekten Hamburg, is een staaltje van innovatie en esthetiek. Het streven naar eigentijdse studentenhuisvesting wordt geaccentueerd door de keuze voor driedimensionale gevelbekleding, waarin Alpolic als prominent materiaal schittert.
Studierendenwerk Hamburg, als opdrachtgever, heeft met oog voor de behoeften van de studenten, de renovatie van de huisvesting in gang gezet. De focus ligt niet alleen op functionaliteit, maar ook op het creëren van een inspirerende en moderne woonomgeving.

Driedimensionale Gevelbekleding: Alpolic in de Hoofdrol

Sorba’s keuze voor driedimensionale gevelbekleding van Alpolic is een bewuste stap om een visueel en structureel statement te maken. Het materiaal wordt zichtbaar bevestigd, waardoor de gevel een dynamische en moderne uitstraling krijgt. Sorba’s rol als fullservice partner komt hier tot uiting, waarbij het volledige gevelproject van advies en engineering tot productie en montage wordt omarmd.

Maatwerk in Denken en Doen: De Sorba Aanpak

De kern van Sorba’s benadering ligt in maatwerk, zowel in denken als doen. Door systeem- en materiaalvrij te denken, omarmt Sorba de uitdagingen van unieke ontwerpen. Elke dag worden ze uitgedaagd om architectonische visies tastbaar te maken. Het resultaat is een hoog niveau van vakmanschap en een ongekende benadering van geveltechniek.

Render Bond street London | Sorba ProjectsBond street underground | Sorba Projects

Perfectie als Standaard

Sorba staat bekend om het streven naar perfectie. Dit is niet zomaar een streven, maar een standaard die ze hebben gezet in de wereld van gevel- en objectbekleding. De vele gerealiseerde projecten zijn een levend bewijs van Sorba’s toewijding aan perfectie. Hun werk is niet alleen beeldbepalend in de gebouwde omgeving, maar dient ook als een tijdloos erfgoed dat decennialang de steden, straten en bouwwerken zal definiëren.

Sorba: Surface Creators

De samenwerking tussen Sorba, Schaub Architekten Hamburg en Studierendenwerk Hamburg in de renovatie van studentenhuisvesting is niet zomaar een bouwproject. Het is een meesterwerk waarin architectonisch meesterschap, innovatie in materiaalgebruik en de zoektocht naar perfectie samenkomen. Sorba’s driedimensionale gevelbekleding van Alpolic zal niet alleen de studentenhuisvesting transformeren, maar ook dienen als een paradigma voor geveltechniek in de moderne architectuur.

Materialen

Bij dit project heeft Sorba Projects  het Aluminium composiet materiaal Alpolic verwerkt

Oppervlakte gebruikte materialen

  • Ca. 1310 m² aluminium composiet materiaal inclusief isolatiemateriaal.
Aluminium composiet (ACM)

Gert-Jan Nietsch

Neem contact op

Ook samen aan de slag?

Persoonlijk verbinding vinden we erg belangrijk, wij nodigen u uit om contact met ons op te nemen. Wij zijn er voor ú!