“The Perfect Finish” voor Richmond upon Thames College: Een Modern Meesterwerk in Twickenham”

In het westen van Greater-London, in het schilderachtige Twickenham, heeft Sorba, met meer dan een halve eeuw ervaring in hoogwaardige gevel- en objectbekleding, een nieuw gebouw neergezet voor Richmond upon Thames College. Dit modern, veelzijdig en maatschappelijk betrokken schoolgebouw belichaamt perfectie in afwerking, dankzij Sorba’s deskundigheid en toewijding aan “The Perfect Finish.”

Een Moderne Campus voor Toonaangevend Onderwijs

De campus van Richmond upon Thames College omvat ultramoderne klaslokalen, ruimtes voor digitale en grafische opleidingen, een 160-persoons auditorium en faciliteiten voor tv, drama, fotografie, dans en muziek. Ook herbergt het een kunstgalerie waar lokale kunstenaars en fotografen hun werk kunnen tentoonstellen. De toevoeging van vergaderlocaties voor lokale ondernemers onderstreept de maatschappelijke rol van het college.

Architect : AtkinsRéalis

Aannemer : ISG

Aluminium Composiet Meesterwerk

Sorba heeft met precisie en vakmanschap de gevel van dit nieuwe schoolgebouw voorzien van een strak en modern ontwerp. Het gebruik van het aluminium composiet materiaal Alpolic, met een geanodiseerde natural mill finish en gecoat Alpolic in een bronzen kleur, resulteert in een opvallende gevel met twee kleuren. Ondanks de uitdaging van grote panelen op de staalframebouw van een derde partij, is de afwerking verrassend strak. Het brons gecoate Alpolic rond de bovenste verdieping draagt bij aan de verfijning van het ontwerp.

Fasen van Groei en Voltooiing

De ontwikkeling van het bijna 9 hectare grote gebied begon in 2018, met de eerste fase die in 2020 werd afgerond. In hetzelfde jaar werd de bouw van het nieuwe schoolgebouw voltooid, waarna de eerste studenten in maart 2020 hun intrek namen. Het gehele project staat gepland voor oplevering in 2022, en de voortdurende evolutie ervan weerspiegelt het engagement voor excellentie.

Render Richmond upon Thames London | Sorba ProjectsRichmond upon Thames London | Sorba Projects

“Project of the Year Award” – Oktober 2021

In oktober 2021 ontving Richmond upon Thames College de prestigieuze “Project of the Year Award” van de Education Estates Awards. Deze erkenning benadrukt het significante verschil dat het college heeft gemaakt in de onderwijskundige ervaringen en onderzoeksmogelijkheden van haar studenten. Een prestatie die perfect past bij Sorba’s streven naar perfectie.

Sorba’s bijzondere rol

Richmond upon Thames College, met zijn moderne campus en perfect afgewerkte gevel, schrijft een nieuw hoofdstuk in architectonische excellentie. Sorba, met “The Perfect Finish” als leidraad, heeft bijgedragen aan een meesterwerk dat niet alleen gebouwen definieert maar ook steden, straten en bouwwerken decennialang zal kenmerken. Dit project illustreert de zorgvuldige, duurzame keuzes die Sorba maakt om recht te doen aan design en functie, en toont aan dat ze het pas loslaten als het écht af is.

Materialen

Aluminium composiet materiaal (Alpolic) voorzien van een finish reAL anodized natural Mill voor de gevelbeplating en gecoat aluminium voor de waterslagen en neggekanten.

  • Ca. 255 m¹ waterslagen en neggekanten.
  • Ca. 3825 m² aluminium composiet materiaal (Alpolic) gevelbeplating.
Aluminium composiet (ACM)

Gert-Jan Nietsch

Neem contact op

Ook samen aan de slag?

Persoonlijk verbinding vinden we erg belangrijk, wij nodigen u uit om contact met ons op te nemen. Wij zijn er voor ú!