“De Revolutie in Renovatie: Sorba’s Brandveilige Transformatie van University of Bedfordshire”

In het Verenigd Koninkrijk hebben strengere brandvoorschriften, geïmplementeerd naar aanleiding van een tragische woontorenbrand, de noodzaak van uitgebreide renovaties aan bestaande gebouwen benadrukt. Sorba UK Limited heeft zich als pionier op dit gebied bewezen door de brandveiligheid van drie torens op de Campus van de University of Bedfordshire in Luton te verbeteren. Dit artikel onthult hoe Sorba, met een focus op innovatie en brandveiligheid, deze uitdaging heeft aangepakt met een perfecte finish.

Verbetering van Brandveiligheid

Sorba UK Limited kreeg de eervolle opdracht om de materialen en bouwkwaliteit van drie prominente torens op de University of Bedfordshire Campus te evalueren. Het doel was duidelijk: de brandveiligheid aanzienlijk verbeteren en voldoen aan de nieuwe, strengere voorschriften.

Innovatie in Samenwerking met Architect

In nauwe samenwerking met de projectarchitect heeft Sorba een innovatieve methode ontwikkeld om de bestaande brandbare gevel te verwijderen en volledig te renoveren, terwijl de gebouwen continu in gebruik blijven. Dit vereiste een grondige sloop van de bestaande muurconstructie tot op de staalfamebouw SFS, gevolgd door de opbouw van een volledig nieuwe gevel, inclusief binnenplaten, membranen, isolatie en spouwmuurbarrières. De bekroning van deze brandveilige transformatie is de niet-brandbare gevelbekleding van Rockwool.

Voltooiing van de Missie, het resultaat van Hard Werken

De afgelopen maanden zijn intensief benut om de woontorens volledig te voorzien van de nieuwe, brandveilige gevels. Deze up-to-date gevels hebben niet alleen de esthetiek van de torens getransformeerd, maar ook hun brandveiligheid naar de standaarden van de 21e eeuw gebracht.

Internationale Impact: Werken Volgens Britse Veiligheidsstandaarden

Terwijl het Verenigd Koninkrijk, geconfronteerd met de gevolgen van de tragedie, de brandveiligheidsstandaarden aanscherpt, wordt dit thema wereldwijd steeds relevanter. Sorba’s project bij de University of Bedfordshire is niet alleen van nationaal belang, maar fungeert ook als een referentiepunt voor de internationale gemeenschap.

Meer informatie over Brandveilige Renovatie

Voor degenen die meer willen weten over brandveilige renovaties in het Verenigd Koninkrijk, inclusief relevante richtlijnen en recente ontwikkelingen, kunnen hier en hier waardevolle informatie vinden.

Een Halve Eeuw Vakmanschap

Met bijna een halve eeuw ervaring in hoogwaardige gevel- en objectbekleding heeft Sorba zich gevestigd als dé specialist op dit gebied. Van metaalbewerking tot esthetisch verantwoorde gevelbekleding, Sorba is een materiaalonafhankelijke fullservice partner die niet alleen adviseert, engineert, produceert en monteert, maar ook garant staat voor de perfecte finish.

Duurzame Keuzes en Toekomstige Projecten

Sorba’s toewijding aan perfectie komt vooral tot uiting in de zorgvuldige, duurzame keuzes die het bedrijf maakt. Het is niet slechts een tagline, maar een belofte: Sorba maakt het áf. Dit referentieproject bevestigt niet alleen Sorba’s vermogen om uitdagende renovaties tot een goed einde te brengen, maar dient ook als vertrouwenwekkende basis voor toekomstige projecten.

Sorba: The Perfect Finish

De renovatie van de University of Bedfordshire torens is meer dan een bouwkundige ingreep; het is een statement van toewijding aan veiligheid, innovatie en perfectie. Sorba’s onberispelijke aanpak heeft niet alleen de brandveiligheid van de torens versterkt, maar heeft ook de norm gezet voor de toekomst van renovatieprojecten. In een wereld waarin veiligheid en esthetiek hand in hand gaan, bewijst Sorba dat de perfecte finish niet slechts een slogan is, maar een belofte die zij nakomen.

Materialen

Voor de gevelbpelating is aluminium composiet materiaal (Alpolic) gebruikt in de kleur Champagne Gold Metallic.

Oppervlakte gebruikte materialen

  • Ca. 1990 m² aluminium composiet materiaal (Alpolic) gevelbeplating.
  • Ca. 165 m² van de panelen is voorzien van een backing ter versteviging van de panelen.
Aluminium composiet (ACM)

Gert-Jan Nietsch

Neem contact op

Ook samen aan de slag?

Persoonlijk verbinding vinden we erg belangrijk, wij nodigen u uit om contact met ons op te nemen. Wij zijn er voor ú!