“Dreiländergalerie | Weil am Rhein: Waar Elegantie en Winkelen Samenkomen”

In Weil am Rhein, vlakbij de grens tussen Frankrijk, Zwitserland en Duitsland, rijst het indrukwekkende winkelwalhalla Dreiländergalerie op, met een totale oppervlakte van 63.000 vierkante meter. Voorzien van een drielaagse parkeergarage en een fitnesscentrum, belooft deze bestemming een unieke en elegante winkelervaring te bieden aan bezoekers uit alle hoeken van Europa.

Een nieuwe tramlijn vanuit Basel is bedoeld om bezoekers uit Zwitserland te verleiden om de grens over te steken en te genieten van het winkelaanbod in Duitsland. Maar de Dreiländergalerie is meer dan alleen een winkelbestemming; het creëert ook een levendige publieke ruimte rondom het gebouw voor evenementen en ontspanning.

Architect

Chapman Taylor, Düsseldorf

Aannemer

CEMAGG GmbH

Materiaal

aluminium composiet materiaal (Alpolic) Schapira Gold 3

Elegantie en Luchtigheid in Architectuur:

In samenwerking met CEMAGG GmbH heeft het gerenommeerde architectenbureau Chapman Taylor uit Düsseldorf een gebouw ontworpen met gracieuze rondingen. Het gebouw, omhuld door glaswanden en deels bekleed met goudkleurig uitgesneden aluminium, straalt een elegante luchtigheid uit. Het subtiel uitgestanste cirkelpatroon in het aluminium laat voldoende daglicht binnenstromen en geeft het geheel een chique uitstraling. Een bijzonder aspect is dat een groot deel van de beplating is voorzien van een perforatie met in

Van Tekening tot Oplevering:

Sorba, bekend als surface creators, heeft het voortouw genomen in de engineering, planning, levering en montage van de Alpolic gevelbekleding. Het gebruik van dit aluminium composiet in de verfijnde kleur Schapira Gold Metallic heeft het gebouw een unieke uitstraling gegeven. De kleur Schapira Gold 3 is speciaal voor dit project ontwikkeld, het is een “custom” kleur aangepast naar de wensen van de klant.

Sorba heeft ook de cruciale onderconstructie van deze opvallende gevelbekleding verzorgd. De succesvolle oplevering in het najaar van 2022 markeert een hoogtepunt in deze samenwerking.

Sorba, Surface Creators – The Perfect Finish:

Al bijna een halve eeuw staat Sorba bekend als de specialist die de finishing touch realiseert, waardoor gebouwen en objecten hun allure en esthetiek verkrijgen. Als materiaalonafhankelijke fullservice engineer, producent en samenwerkingspartner neemt Sorba het volledige gevelproject uit handen. Sorba adviseert, engineert, produceert en monteert met toewijding, waarbij ze de maakbaarheid waarborgt en grip houdt op het proces én het resultaat.

De Dreiländergalerie is niet alleen een winkelcentrum; het is een architectonisch kunstwerk waar elegantie en winkelen samenkomen. Dankzij de nauwgezette samenwerking tussen Chapman Taylor, CEMAGG GmbH en Sorba, met hun onderscheidende rol als surface creators, is dit niet zomaar een winkelbestemming maar een bestemming met de perfecte finish aan de grenzen van Europa.

Materialen

  • 4 mm dik aluminium composiet materiaal (Alpolic) in de kleur Schapira Gold 3
  • Isolatiemateriaal, fabricaat Rockwool, type Fixrock 035
  • Ca. 6760 m² gevelbekleding
  • ca. 840 m¹ koofpanelen gemaakt uit 4,0 mm dik aluminium composiet materiaal (Alpolic), in de kleur Schapira Gold 3
Aluminium composiet (ACM)

Gert-Jan Nietsch

Neem contact op

Ook samen aan de slag?

Persoonlijk verbinding vinden we erg belangrijk, wij nodigen u uit om contact met ons op te nemen. Wij zijn er voor ú!