skip to Main Content

Bolvormige Spiegelgevel Collectiegebouw Boijmans Van Beuningen

De spiegelgevel van het nieuwe collectiegebouw van Boijmans Van Beuningen zal straks als het ware versmelten zijn omgeving. Dat is de visie van architect Winy Maas van MVRDV. De spherische gevel moet de gehele omgeving van het collectiegebouw gaan weerspiegelen. Sorba heeft voor deze gevel de engineering, productie, levering en montage in opdracht gekregen. De gevel is bijna compleet en zal in het voorjaar worden opgeleverd.

 Het ontwerp van MVRDV vroeg om een geheel spiegelende spherische gevel. In opdracht van hoofdaannemer BAM verzorgt Sorba deze unieke gevel. Hiervoor past Sorba dubbelgekromde spiegelende glaspanelen toe, door het gebruik van glas krijgt de gevel een heldere weerspiegeling. Het pand heeft op de begane grond een radius van 40 meter en op het dak een radius van 60 meter. De gevel is opgebouwd uit 26 lagen met elk 64 panelen.Dit komt neer op een totaal van 1664 3D gevormde panelen. Deze glaspanelen worden geproduceerd in China en elke laag heeft een nieuwe radius in het glas.

Video

Benieuwd hoe we bij Sorba bouwen aan de bolvormige spiegelgevel van Collectiegebouw Boijmans Van Beuningen. Van de bouwtekening tot aan de montage in Rotterdam. Volg het assemblage proces van deze unieke panelen in deze nieuwe video!

Back To Top