skip to Main Content

Depot Boijmans Van Beuningen - Rotterdam

Spiegelgevel Depot Boijmans Van Beuningen Sorba
Spiegelgevel Depot Boijmans Van Beuningen Sorba
Boijmans Van Beuningen Rotterdam Sorba
Boijmans Van Beuningen Rotterdam Sorba
Boijmans Van Beuningen Rotterdam Sorba
Boijmans Van Beuningen Rotterdam Sorba
Depot Deur Binnenzijde Sorba
Spiegelgevel Depot Boijmans Van Beuningen SorbaBoijmans Van Beuningen Rotterdam SorbaBoijmans Van Beuningen Rotterdam SorbaBoijmans Van Beuningen Rotterdam SorbaBoijmans Van Beuningen Rotterdam SorbaDepot Deur Binnenzijde Sorba

Het nieuwe kunstdepot van museum Boijmans Van Beuningen is een nieuwe landmark in Rotterdam, Nederland. Het gebouw is ontworpen door Winy Maas van MVRDV Architects en moet als het ware opgaan in de omgeving. De ronde en spiegelende gevel zijn de eyecatcher voor dit nieuwe kunstdepot. Sorba heeft de taak om de unieke gevel te ontwikkelen, engineeren, produceren en installeren. Sorba ontwikkelde de gevel voor hoofdaannemer BAM Bouw en Techniek. Voor deze gevel wordt gebruik gemaakt van dubbelgekromde spiegelglaspanelen. Doordat gekozen is voor glazen panelen is het spiegeleffect zo helder mogelijk. De gevel telt 26 rijen panelen met 64 panelen per rij. Dit leidt naar een totaal van 1664 dubbelgekromde panelen die we in China hebben laten produceren. Op een aantal plekken in de gevel is het glas onderdeel van de ramen en deuren. Op deze plekken is transparant isolatieglas geplaats. Hierbij is gebruik gemaakt van een geleidelijke overgang tussen spiegelend en transparant glas. De deuren zijn zo ontworpen dat deze in gesloten toestand  volledig in de gevel verdwijnen.

Projectgegevens:

Architect:
MVRDV

Aannemer:
BAM Bouw & Techniek Grote Projecten

Adviseur:
ABT BEE

Materiaal:
Dubbelgekromde spiegelglaspanelen

Meer info:
Unieke deuren

Video over het project

Back To Top